neděle 12. září 2010

PvP Rogue IV - Arathi Basin

Zkratky a zažité fráze

* AB - Arathi Basin
* Farm - nemá zkratku ;), farma
* ST - stables (nepoužívá se), stáje
* BS - blackmisth, kovárna uprostřed
* LM - lumbermill, pila na kopci
* GM - gold mine, důl pod kovárnou
* INC - incoming, tj. BS INC / INC BS= problém na kovárně
* SAFE - v bezpečí, tj. BS SAFE

Cíl

Cílem je získat 1600 resources. Ty se nabíjejí jakmile vaše strana vlastní nějakou bázi. Čím víc jich máte, tím rychleji se nabíjejí. Pokud má jedna strana všech pět, nabíjení se ještě zrychlí o nějaký bonus. První kdo získá 1600 vyhrál.

Taktika

Záleží na tom, čeho chce člověk dosáhnout. Nejrychlejší způsob jak získat honor, je dobýt Blacksmith, schovat se tam někde a prostě čekat, až to skončí, nebo dělat jen bezpečné výpady. Nicméně to pak není moc zábava...

V podstatě existuje několik možností, co dělat, ale jako vždy, nejlepší je dělat od všeho trochu. Pokud už se něco dobyje, měl by tam někdo zůstat, aby zavolal ostatní. Ideální je samozřejmě dobýt tři báze a udržet je. Platí, že nejlepší obranou je útok, tj. pokud možno zaměstnat protivníka dál od základen. Pokud už se bojuje na vlastní základně, tak bojovat na vlajce (víc honoru - bonus - a navíc kontrola, že neproběhne nějaký rogue/druid a nevezme vlajku).

Ideální je mít na základně 2-3 lidi, kteří hlásí pohyb. Držet tři základny nejblíž startovní pozici a podnikat výpady k ostatním základnám. Pokud dost lidí brání, většinou se stíhají přesunovat mezi základnami.

Největší hloupost je běhat v jedné skupině a brát vlajky. Pokud ovšem není skupina tak silná, aby zatlačila protivníka až na startovní pozici. Velkou chybou je nechávat báze úplně bez dozoru. A ve vyrovnané hře je velkou chybou bojovat o protivníkovu bázi daleko od svých (typická situace boj o stáje za hordu, když má horda BS a Farmu).

Rogue v útoku

Ačkoliv to mnoho lidí nemá rádo, pro Rogue má smysl útočit na protivníkovu nejbližší základnu (tj. na stáje za hordu a na farmu za alianci). Obecně pokud základna není bráněna, nebo je bráněna jen slabě, může se Rogue pokusit proplížit se k vlajce a sebrat ji. Pozor, sebrání vlajky trvá cca 10s + latence, takže nelze samotného obránce blindnout/stunnovat a sebrat vlajku.

Jinak při normálním útoku Rogue prostě útočí s ostatními.

Rogue v obraně

Rogue je ideální pro bránění základny. Pokud má dostatečný gear, je dost velká šance, že protivník ho mít nebude (spousta lidí pořád hraje PvP s PvE gearem...). U vlajky být vždy ve stealthu. V kombinaci s resto druidem v kočce, ideální pár.

Braní vlajky je akce, kterou přeruší jakýkoliv útok. Pokud tedy rogue brání vlajku proti přesile, nejlepší je zavolat o pomoc a ve stealthu počkat, až někdo začne brát vlajku. Těsně před koncem pak protivníka omráčit. Pokud není v combatu, funguje i sap! Ale použít se dá jen jednou, pokud není protivník idiot...

Takže sap, cheap shot, blind, kidney shot a Fan of Knives a aktivovat veškeré přežívací skilly. Pak doufat, že někdo přijde na pomoc.

Žádné komentáře:

Okomentovat