neděle 12. září 2010

Mage I - Nová postava, 1-10

Po Rogue (melee dps) a Druidovi (hraju tank a resto) jsem začal s mágem. Jeho primární zaměření bude PvP. Tomu odpovídá i výběr heirloomů, PvP ramena, PvE chest (PvP není) a PvP staff (Grand Staff of Jordan).

Výběr rasy

U hordy lze volit z Undead, Troll a Blood Elf.

Raciálky Undeadů nejsou pro mága moc užitečné, Cannibalize má omezené použítí, Will of the Forsaken teď sdílí cooldown s trinketem a hodí se tak jen v PvE na občasné feary. Shadow resistance je dobré jen proti priestům a Underwater breathing jsem snad nikdy nevyužil (jako Rogue).

U trollů je to jiné, všechno se mágům může hodit, regenerace pomůže při levelování, berserking je super boost pro dps, Beast Slaying je dobré na levelování a na feral druidy. Da Voodo Shuffle je pro PvP ideální (zkracuje effekty jako freeze, stun, roots o 15%).

Blood Elf toho moc nemá, vlastně jen arcane torrent (dobije 8% many a dá silence všem v okolí 8 yardů, což není moc užitečné, protože málokdo kouzlí zblízka) a resistance (+2%) proti veškeré magii.

Protože ale Blodo Elfky vypadají nejlíp, vybral jsem si ji ;)

Povolání (professions)

Pro mága je téměř ideální volba Tailoring/Enchanting, mně tyto profese chybí, tak jsem si je vybral pro tohoto alta. Navíc obojí se dá naučit kousek jižně od Silvermoonu, takže se dá začít velmi brzo.

Startovní pozice


Začíná se kousek od Silvermoonu, stačí splnit všechny questy a zabít pár mobů navíc a postava je hned na lvl 10. Někde kolem lvl 8 jsem se přesunul k Silvermoonu. Trenér mágů je úplně vzadu u portálů, takže jakmile budu moct chodit na random dungeony, přesunu se do Dalaranu a budu začínat odtud.

Talenty

Na leveling je podle všeho nejlepší frost. Půjdu podle arena talent buildu, u toho levellingu je to asi stejně fuk, se všemi těmi itemy co teď padají z random dungeonů je dps ta nejmenší starost. Hodit se bude i v BG.

1-9

Gear: startovní (heirloomy určitě plus) + to co padne z mobů.

Lokace: Okolí Silvermoonu, všechny questy. Je to tu dost rozlehlé s rovnými cestami, pomohl jsem si Swiftness potiony ;)

Skilly: Ze začátku má mág a u trenéra se postupně dá naučit Frostbolt, Firebolt, Fireblast, Arcane Missiles, Frost Shield, Arcane Intellect a Conjure Food/Drinks.

Na moby je nejlepší útočit z co největší dálky, Frostbolt (zpomalí cíl), Firebolt, Arcane Missiles (nebo znovu Firebolt), Fireblast (instantní cast, když už je mob blízko). Nezapomenout mít na sobě pořád Arcane Intellect a Frost armor. Všechno by mělo umřít na 3-4 kouzla.

Na začátku ale doporučuju do sebe nechat trochu mlátit, aby aspoň trochu stoupl skill Defense.

PvP: Nic ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat